Van Gelder, Een begrip in service en kwaliteit!

Achter een mooie authentieke glazen afscheiding in de winkel bevindt zich ons uurwerkatelier, waar u terecht kunt voor alle reparaties en onderhoudsbeurten van uw klok. Klokken zijn er in vele uitvoeringen en elk afzonderlijk exemplaar vereist weer een eigen manier van onderhoud en reparatie, die in ieder geval garant moet staan voor het behoud van de authenticiteit van uw uurwerk. Daar begint voor ons een prachtige uitdaging, die u door onze ruime kennis, ervaring en passie met een gerust hart aan ons over kunt laten.

Uw (antieke) klok verdient goed onderhoud!

Wanneer u uw klok door ons wilt laten repareren of onderhouden doen wij eerst een vooronderzoek. Dat is een grondige inspectie van uw klok, waarmee we u precies aan kunnen geven welke onderhoudswerkzaamheden of welke reparatie wij moeten uitvoeren om hem weer in prima conditie te brengen. Daarbij geven wij u ook exact aan wat u dat gaat kosten. Wanneer u vervolgens akkoord bent herstellen wij uw klok voor de afgesproken prijs, uiteraard altijd met een schriftelijke garantie. Uw klok verdient een goede onderhoudsbeurt, want een antiek uurwerk is nu eenmaal een kostbaar bezit waarvan de waarde in de loop der jaren alleen maar toe zal nemen.

Restauratie van houtwerk en wijzerplaten

Een uurwerk vormt één geheel met de houten kast er omheen, die letterlijk onlosmakelijk met uw klok is verbonden. Daarom werken wij nauw samen met vakbekwame houtrestaurateurs die het houtwerk weer in harmonie met uw klok brengen. Ontbreekt er een stukje fineer? Is een vervelende kras u een doorn in het oog of is de complete uitstraling van uw klok eigenlijk niet meer wat het geweest is? Kom dan zeker eens langs, wij kunnen u uitgebreid informeren over de mogelijkheden om uw kostbare bezit weer in volle glorie te herstellen. Dat betreft dan overigens niet alleen het houtwerk, maar bijvoorbeeld ook de wijzerplaat waarvan de kleur dof, vaal of zelfs compleet verdwenen kan zijn.

 

Collectie / Atelier / Nieuws / Contact

 

 

Homepage